18 Tem
Şentürk, “Bayram tatilinde doluluk oranı yüzde 100ün üzerine çıktı”

Şentürk, “Bayram tatilinde doluluk oranı yüzde 100ün üzerine çıktı”

18 Temmuz 2022 didim, didimhaber,

Bayram tatili ve sezonla ilgili bilgi aldığımız DİTUR Başkanı Şentürk, 2022 yılı Mayıs ayı itibariyle turizm sezonunun başladığını ifade ederek, “Büyük otellerde doluluk oranı yüzde 90 seyrinde ilerlerken, bayramda yüzde 100’ün üzerine çıktı. Didim’e tatile gelenlerin çoğunluğu yer bulamadığı için çevre il ve ilçelere gitti.” dedi.
DİTUR Başkanı Şentürk, “2021 sezonunda 1 milyon civarında olan turist sayımızda bu yılda düşüş yaşanmayarak, 1 milyon seyrinde ilerledi. Tatilin bitmesiyle birlikte bu rakamlar düşerek, normal sezona geri dönecektir.” dedi.
EN BÜYÜK SORUN ALTYAPI
Didim’in en büyük sorunlarından birisi olan altyapı sorununa değinen Şentürk, “Didim’e tatile gelenlerin en büyük şikayetlerinden birisi altyapı yetersizliği oldu. Didim’de alanın geniş olması ve koyların çok olması nedeniyle tuvalet ve duş yetersizliğini ortaya çıkardı. Çevre temizliği konusu ise merkezde iyi gitse de kıyılarda eksik oldu. Ama Didim’de temizlik çok kötü denecek gibi değil her türlü yetersizliğe rağmen iyiydi. Bayram süreci olağanüstü bir kalabalık oluyor ve buna rağmen çevre temizliği çok iyi başarıldı. Didim’de normal nüfusa göre bir yatırım alınıyor ama nüfus yaz sezonunda en az 5 bayram tatili gibi süreçlerde en az 10 katına çıkıyor. Hükümetin turizm bölgelerinde yaşanan yoğunluğu göz önüne alarak, yatırımlarını da ona göre değerlendirmesi gerekiyor. Elektrik kesintileri geçtiğimiz yıllara göre bir nebze de olsa çözüme kavuşmuş gibiydi. Ama yine de elektrik ve su konusunda yetersizlik çok fazla ve acilen çözüme kavuşması gerekiyor. ASKİ, AYDEM, Belediye ve diğer kurumlarla birlikte oturarak bu sorunların çözüme ulaşması için gerekenleri yapmamız lazım.. 
Özellikle Akbük Mahallesinde bağlantıların olmaması, fosseptiğin olmaması büyük sıkıntıları gündeme getirdi. su sorunu çok büyük bir problem.. belediye ruhsatı verirken, inşaat yapan firmalar da bunu zamanında düşünerek hareket etmeliydi. Akbük’te imar planını bir şekilde bir kota koyarak, belli bir sınırda bunu durdurmak gerekiyor. Bu şekilde ilerleyen bir betonlaşmayla birlikte Didim buna cevap vermez ve yetersizlik her geçen gün daha da artar. 
COVİD VAKALARI KENDİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADI
Şentürk, artan covid-19 vakalarına da değinerek, “Tüm dünyada olduğu gibi Didim’de de covid vakaları kendini göstermeye başladı. HES uygulamasında da görülecek şekilde Didim’in birçok bölgesi kırmızıya dönmeye başladı. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına yeniden dikkat edilmesi gerekiyor. Yeniden artış gösteren covid gribal enfeksiyon tarzında geçiriliyor ama 10-15 gün boyunca insanları etkiliyor. Covid’e karşı insanlara deniz ve güneşi önerebilirim. 
AŞIRI SES KİRLİLİĞİ HALEN DEVAM EDİYOR
Şentürk, Altumkum sahilinde ses kirliğinin önüne geçilemediğini ifade ederek, “Altınkum sahilinde özellikle sağ tarafında ses kirliliği önlemek için kurallara uyulmuyor. Aşırı ses kirliliği halen devam ediyor. Tatile gelen insanlar da bundan aşırı rahatsız. Bakanlığın çıkarmış olduğu bir yasa var. Alanın etrafını kapatarak, müzik yapılabilir. Belediye’nin bu konuda yaptırımları var ve cezai işlemler devam ediyor. Belediye ve emniyet birlikte hareket ederek, insanların kurallara uymasını sağlayabilir.” dedi.

ŞENTÜRK’TEN EMNİYET’E TEŞEKKÜR
Şentürk, bayram tatili sürecinde Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan ‘Huzur operasyonu’ için Emniyet Müdürü Yunus Dinç ve emniyet personeline teşekkür etti. Şentürk, “Altınkum sahilinde bayram sürecinde ufak tefek olaylar yaşandı. Didim polisi, dışarıdan gelen takviye polisler ve özel harekatçılar gerekli önlemleri alıyor. Emniyet çalışmaları gayet yerinde başarılıdır. Bizim huzurumuz için çalışma yapan, Emniyet müdürü ve emniyet teşkilatına teşekkür ediyoruz.” dedi.