10 Mar

Sahil Kasabasına Yerleşmek İçin Ne Yapmalı,

Sahil Kasabasına Yerleşmek İçin Ne Yapmalı,

 

Başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde yaşayan çoğu kişinin vazgeçilmez istekleri ve muhabbetleri arasında yer alan sahil kasabalarında yaşamak, bir rüya olmaktan çıkıp, gerçeğe dönüştüğünde neleri bilmek, nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte cevapları…

Gelir Kaynağınızdan veya İşinizden Emin Olmadan Harekete Geçmeyin 

Çoğu büyük şehirlinin hayallerini süslese de sahil kasabasına yerleşemiyor olmanın en temel sebeplerinden biri; iş imkanlarının kısıtlılığı ve yetersiz gelir kaynakları. Turizmle ilgili işler dışında çok nadir de olsa ancak bankacılık, reklamcılık ve kamu sektörlerine ait bazı meslek dallarının bulunduğu Sahil kasabaların da, emekli maaşı ya da hazır birikimle yaşamak da birçok konuda ortalamanın üzerinde olan fiyatlardan dolayı pek kolay sayılmıyor. Fakat Ege nin parlayan yıldızı Didim bu konuda biraz daha avantajlıdır.

Sahil kasabaların da sürekli olarak maddi problemlerle karşılaşmamak için her şeyden önce iyi bir iş ya da iyi bir maddi kaynak gerekiyor. Örneğin; ulusal ya da uluslararası bir firmada çalışıyorsanız ve bu firmanın Sahil kasabasın da bir şubesi varsa görevinize burada devam edebilirsiniz. Ya da mevcut işiniz Freelance olarak serbest şekilde çalışmanıza imkan veriyor. Bu şekilde çalışarak tatmin edici ücretler kazanabiliyorsanız hayalinizi süsleyen sahil kasabasına yerleşebilirsiniz. Bunlar dışında belirli bir birikiminiz varsa bu birikiminizi  bar, restoran ya da kafe gibi bir işletme açmak için de kullanabilirsiniz. Hatta etrafındaki köylerde organik tarım ve hayvancılıkta yapma imkanı bulabilirsiniz. Didim sahil kasabalarının içinde yaşamı daha kolay ve geniş bir coğrafya ya sahiptir. Yaşam şartları diğer popüler sahil kasabalarına göre daha uygundur.

 Didim de  Fiyatlar Büyük Şehirlere Göre Daha Uygundur.

Sahil Kasabaları hakkında en çok yanılgıya düşülen konulardan biri de "Büyük bir şehre göre ne kadar pahalı olabilir ki?" düşüncesi. Turistik her yerde olduğu gibi fiyatlar genelde ortalama sayılabilecek kadar uygun olmayabiliyor. Ev kiralarında, Eğlence mekanlarında artışlar oluyor. Özellikle de yaz aylarında. Devamlı yaşamayı düşündüğünüz de Didim diğer sahil kasabalarına göre daha mütevazidir. Sebze meyve olarak köy pazarları hem taze hem ucuzdur. Market, kasap ve diğer alış verişlerinizde de fiyat olarak ekstra artış  yaşamazsınız.

Didim, coğrafi açıdan bir yarımada olmasına ve bu yarımadanın farklı noktalarına dağılmış beldelerden oluşmasına rağmen ulaşım seçenekleri oldukça kolaydır. Yarımada üzerinde bir yerden başka bir yere ulaşım minibüslerle veya Aydın  Büyükşehir Belediyesi Halk Otobüsleri ile sağlanabiliyor. Lokasyon olarak diğer popüler sahil kasabalarının arasında kalan Didim, Kuşadası, Bodrum’ a En fazla bir saatlik mesafededir. İzmir ve Aydın’ a da yakın olan Didim istenildiği zaman her yere kolay ulaşabileceğiniz ve farklı noktaları gezeceğiniz kolay konumdadır. Didim çok değerli tarihi eserleri ve sahil şeridindeki tesisleriyle dünya çapında turistik bir merkezdir. Didim; havada ki nem oranının çok az olması ve coğrafi yapısı gereği Astım hastalığına iyi gelen dünyadaki iki bölgeden biridir.

Didim’e taşınmak için gereken tüm detayları düşünüp, tüm hazırlıkları tamamladıysanız geriye sadece Didim’ de ev bulmak ve nihayetinde şehir değiştirmek kalıyor.

Didim’ deki kiralık ve satılık ev ilanlarına göz atmak, böylece hayallerinizi bir an önce gerçekleştirmek için www.didimdesatilik.com'u ziyaret edebilirsiniz.