24 May
Meandros Kadın ve Sanat Atölyesi‘nde anlamlı bir sergi açılışı gerçekleşti

Meandros Kadın ve Sanat Atölyesi‘nde anlamlı bir sergi açılışı gerçekleşti

24 Mayıs 2022

Meandros Kadın ve Sanat Atölyesi‘nde anlamlı bir sergi açılışı gerçekleşti

Didim’de kadınların el emeklerini yapıp satabilecekleri ve kurslarla yeteneklerini ortaya çıkarma fırsatı verecek olan Meandros Kadın Atölyesi çevreci sanatçı Gizem Babacan Yoğurtçu’nun geri dönüşümden elde ettiği maddelerle (Kağıt, yumurta viyolü ve kumaş)  yaptığı kadın emeğini ve kadına yönelik saldırıları ve söylemlere karşı hazırlanmış kadın temalı sergisi açılarak başladı. 


Hisar Mahallesi 2230 sokakta yer alan Meandros Kadın ve Sanat Atölyesi gerçekleşen sergiye CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, Eğitim Sen Didim Baştemsilcisi Belkıs Kahraman, Didim Cemevi Derneği Başkanı Hüseyin İlhan ve çok sayıda sanatsever katıldı. 


Meandros Kadın ve Sanat Atölyesi Atölye kurucusu Ceyda Güneş; “Atölyemizde kadın dayanışması yaşanıyor, sanatçımız Gizem Yoğurtçu beşinci sergisini bizim için hazırladı. Kadına yönelik nefret söylemlerine karşı duruşu sembolize eden ve çevreci bir mantıkla elde edilen ürünleri sergileme fırsatını bize verdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca Kyo Dans Okulu da bizim için bir dans gösterisi ile açılışımıza katkı koydular. Atölyemizin açılışına katılan CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak’a, Cemevi Başkanı Hüseyin İlhan’a, Eğitim Sen Didim Temsilcisi Belkıs Karaman’a aileme ve dostlarıma teşekkür ediyorum. Mahalle arası sayılabilecek bir noktada açtığımız atölyemiz, tüm kadınlara daha rahat ulaşabilmeyi kendisine hedef koydu. Kadınlar ve çocuklara yönelik bir çok kurs ve eğitimler gerçekleştireceğiz.” dedi.


Sergi sahibi sanatçı Gizem Babacan Yoğurtçu, eserlerini tamamen geri dönüşüm malzemelerinden oluşturduğunu, kadınlara yönelik saldırgan söylemlere inat özellikle kadın figürlü çalışma yaptığını bunun bir haykırış olduğunu belirtti ve kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında olduğunu durmasını istediğini belirtti.
Sergideki eserlerin yapılış aşamasını da anlatan sanatçının eserleri beğenildi.  Daha sonra sahne alan Kyo Dans okulu dans ekibi de görsel güzelliklerle dolu dans gösterisini sundu.