05 Tem

Diyed Engelsiz plaj'da çevre düzenlemesi

Geçtiğimiz günlerde Didim belediyesi tarafından Altınkum Yalı Caddesi’nde engelli bireyler için hayata geçirilen 900 metrekarelik alan büyüklüğündeki ‘Engelsiz Plaj’ da Didim ve Yöresi Engelliler Derneği tarafından çevre düzenlemesi yapıldı.

Açılışından bu yana yoğun bir ilgi gören plaj engelli bireylerin deniz hakkına kavuşması için tasarlandı. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden plaja gelen engelli vatandaşlar plaja yoğun ilgi gösterirken, bir taraftan da hizmete sunulan plajın çevre düzenlemesi devam ediyor. Didim ve Yöresi Engelliler Derneği başkanı Bedri Altıntaş ve derneğin yönetim kurulu üyeleri kumsalda biriken taşları ve denizin içindeki taşları temizleyerek, vatandaşların sorunsuz şekilde deniz keyfi yaşaması ve sahilden daha fazla yararlanması amacıyla temizlik çalışması yaptı.
Altınkum’da engelli vatandaşlar ve aileleri için özel olarak projelendirilen Engelsiz Plaj giderek donanımlı hale getirileceği de elde edilen bilgiler arasında, sandalyeye bağlı yaşayan engelliler için 2 tane özel olarak tasarlanan deniz sandalyesi plajda yer alırken, bunların sonradan arttırılacağı bilgisi verildi. 900 Metrekarelik plajın içinde ayrıca soyunma kabini, duş kabini, özel tuvalet, deniz rampası, şemsiyeler ve şezlonklar da yer alıyor.