28 Haz
Didim’de Kurban Bayramı hazırlıkları başladı: Kurbanlıklar satışta!

Didim’de Kurban Bayramı hazırlıkları başladı: Kurbanlıklar satışta!

9 Temmuz 2022 Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı öncesi Didim kurban pazarında kurbanlıklar görücüye çıktı. Büyükbaş 35 ila 65 bin TL, Küçükbaş kurbanlıklar ise 3 ila 5 bin TL arasında fiyatlardan satışa sunuldu.

Yaklaşan Bayramı öncesi kurban telaşı yaşanırken, Didim-Akbük yolu üzerinde kurulan kurban pazarında büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıklar satışa sunuldu. Didim ve çevresinin yanı sıra Van ve Muş gibi illerden de kurbanlıkların geldiği görülürken, birçok kurbanlığın satışı gerçekleştirildi.
Büyükbaş kurbanlıklar 35 bin ila 65 bin, küçükbaş kurbanlıklar ise 3 bin ila 5 bin TL arasında satışa sunuldu. 


Kurban pazarında satışa yapan hayvan üreticisi İlhami Aydınlık Germencik’te 1 yıldır baktıkları kurbanlıklar satmaya başladıklarını ifade ederek “Geçen seneye oranlar girdi maliyetleri arttığı için fiyatlarda neredeyse 2-3 katına çıktı. Bu anlamda fiyatlarda arttı. Büyükbaş kurbanlıklarımız 500 kg ila 1 ton arasında değişiyor. Fiyatlarda 35 bin ila 65 bin TL arasında, küçükbaş kurbanlıklar ise 3 bin ila 5 bin TL arasında satışa sunuldu. Satış yaptıklarımızda var ama son günler daha hareketli oluyor.” dedi.