12 May

Didim’de Engelliler Haftası Coşkuyla Kutlanıyor,

Didim’de ‘Engelliler Haftası’ coşkuyla kutlanıyor,

 

      Engelliler Haftasında basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Bedri Altıntaş, 10 Mayıs’ta 1001 metre uzunluğunda ve 4004 kişinin katılacağı kahvaltı etkinliği gerçekleştireceklerini, bunun da bir ilk olacağını kaydetti.

 “DOLU DOLU BİR PROGRAM HAZIRLADIK”
Altıntaş, “10 yıldır engelli arkadaşlar için çalışıyoruz. Bu etkinliklerin amacı bu arkadaşların engelli olduğunu değil, engellendiklerini göstermektir. Süreç içerisinde yapacağımız bu etkinliklerle Didim Engelliler Festivali’ni daha etkin ve yaygın hale getirmek istiyoruz. Dolu dolu bir program hazırladık. İlk kez yapılacak olan etkinliklerimiz var. Bunu da kamu kurum ve kuruluşları ile, sivil toplum kuruluşları ve odaların destekleriyle gerçekleştireceğiz” dedi.

1001 METRE UZUNLUĞUNDA KAHVALTI ETKİNLİĞİ
Altıntaş, etkinliklerle ilgili şunları bilgileri verdi: “10 Mayıs Perşembe günü saat 10.00’da, Altınkum Yalı Caddesi’nde 1001 metre uzunluğunda kahvaltı etkinliği olacak. 11 Mayıs Cuma günü Apollon Tapınağı’ndan Kent Meydanı’na kadar konvoy düzenlenecek. Ardından Kent Meydanı’nda engelli vatandaşlarımızın da katıldığı gösteriler yapılacak. 12 Mayıs Cumartesi günü Bayrak Şöleni olacak. Aydın Büyükşehir Belediyesi Zeybek ekiplerinin gösterileri olacak. 13 Mayıs Pazar günü Roman dans gösterisi yapılıp ardından çekilişler ve eğlenceler düzenlenecek. 16 Mayıs’ta Altınkum Yalı Caddesi’nde Engelliler Derneği olarak çadır kurup kendimizi tanıtacağız ve farkındalık sunacağız.”