12 Eyl
Didimde Emlak Almanın Altın Kuralları

Didimde Emlak Almanın Altın Kuralları

 Didimde Emlak Almanın Altın Kuralları;

Emlak Almanın Altın Kuralları;

Emlak almak isteyenler kulaktan dolma duyumları ile haklı olarak tedirgin oluyorlar. Arsa satın alırsın başka yer gösterip başka yer satarlar, Ev alırsın sana başka evi gösterip başka evin tapusunu verirler gibi can sıkıcı örneklerle yatırım yapma veya ev alma hevesinizi kaçırırlar. Özellikle gurbetçi vatandaşlarımız Türkiye’de ki sisteme yabancı oldukları için daha çok tedirgin oluyorlar. Aynı evi, aynı arsayı bir çok kişiye satarlar gibi.

Aslında bu sorunlar teknoloji’nin de gelişmesi ile ortadan kalktı,

Emlak Alımı Yaparken;

  • Öncelikle Alacağınız Evin Tapu Fotokopisini alın, QR kodu nu cep telefonunuzda okutun QR kodu almak istediğiniz gayrimenkulü harita üzerinde size yerini gösterecek. Bu sistemle alacağınız gayrimenkulün yerini teyit etmiş olursunuz. Başka yeri satarlar korkusu olmaz. 

         

  • Belediyeye tapu ile gidip Taşınmazın “Yapı Kullanım İzin Belgesi” yani halk dilinde İskan’ı var mı diye soracaksınız. “Yapı Kullanım İzin Belgesi” nin bir fotokokopisi ni ve aslının aynısıdır belgesini alırsınız. Bu sorunda ortadan kalkar.
  • Tapu da işlemleri başlata bilmek için belediyeden Rayiç bedel almak zorundasınız. Rayiç bedeli alabilmeniz için belediye ye gayrimenkulün borcu ödenmek zorunda, Satıcı borcunu öder böylece acaba belediyeye borcu varmı sorusu kafanızdan çıkar. Bu evrak olmadan tapuda satış işlemi başlamaz.
  • Satıcı ile tapu dairesine giderek satış işlemini başlata bilirsiniz. Tapu  üzerinde haciz, ipotek, icra gibi sorun varsa müracat sırasında tapu memuru alıcı kişiye bu sorunu söyler. Eğer satışa mani bir durum yoksa Alıcıdan 2 adet Satıcıdan 1 adet yeni çekilmiş resim alarak satış işlemine başlar.

Emlak Alımı ve Satımı yaparken Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi olan Emlak Ofislerini tercih ediniz. Yetkili Emlak Ofisleri ile yapacağınız emlak alım ve Emlak satım işlerinizi uzman kişiler sayesinde daha çabuk, daha sağlıklı yapabilirsiniz.

Didimde Emlak alımlarında aldananlar sokakta tanıdıkları kişilerle Didimde Emlak almayı düşünenler yaşıyor. Sokakta tanışmış hatta kişinin adını bile bilmiyor sadece telefonu var bir ev gösteriyor çok ucuz hiç kaçırmayın diyor. Alıcı kişi günlerce gezmiş bu fiyata yer bulamamış uygun yer buldum sevinci ile hemen kaporayı veriyor. Sonra o kişiyi bulamıyor, Telefonu kapalı, İsmini bilmiyor ama adı oluyor Didimde Emlakcı beni dolandırdı. Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi olan bir emlakcı bunu yapamaz yeri mekanı belli

Lütfen Emlak Alımlarınız da daha seçici ve araştırıcı olun. Kelepir, ucuz diye araştırma yapmadan tapu almadan para ödemeyiniz. Aman uygun, kelepir buldum diye kanmayın Ava giden avlanır sözü hep aklınızda olsun. Emlak alımlarınızda Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi' ni sorgulayınız.

Didimde Emlak alımlarınızda “Didim TurPa Emlak  Bilgi Merkezi”ni tercih etmeniz dileği ile Emlak alım ve Satımlarınızın gönlünüzce olmasını temenni ederiz.

Emlak alırken, Emlak Satarken doğru adres Didim TurPa - Ünsal