05 May

Didim Yelkenle Buluşuyor,

Didim Yelkenle Buluşuyor,

Didim Yelkenle Buluşuyor, Optimist-Laser Türkiye Şampiyonası Didim'de yapılıyor, Türkiye Yelken Federasyonu 2018 faaliyet programında yer alan ‘Optimist - Laser Türkiye Şampiyonası’, 14-19 Mayıs 2018 tarihleri arasında Didim Yat ve Yelken Kulübü'nün ev sahipliği ile Didim’de yapılacak.    

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Yelken Federasyonu tarafından, Didim Belediyesi ile Didim Yat ve Yelken Kulübü’nün büyük çabaları ile Didim’de düzenlenecek olan ‘Optimist - Laser Türkiye Şampiyonası’, 14-19 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek. Şampiyonaya elliye yakın kulüp ile 600’ü aşkın sporcunun katılması bekleniyor. Hem denizi, hem de rüzgarı yelken, sörf ve kitesurf gibi sporlar için oldukça elverişli olan Didim, bu organizasyon ile ilk kez Türkiye çapında adından söz ettirme fırsatını yakalayacak.


Didim’de optimist, windsurf, laser, yetişkin ve temel denizcilik eğitimleri veren Didim Yat ve Yelken Spor Kulübü Derneği’nden yapılan açıklamada, “Türkiye’nin dört bir yanından 50’ye yakın kulüp, 600’ü aşkın sporcu, 100’ü aşkın antrenör ve hakemlerle birlikte binin üzerinde yelken camiasının önde gelen isimlerini Didim’de misafir etmenin gururunu hep birlikte yaşayacağız” denildi. Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay da şampiyonanın Didim’de olmasından mutluluk duyduğunu belirterek, “Didim için büyük bir adım. İlçemize gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlayacağız ve Didim’i en iyi şekilde tanıtacağız” ifadesini kullandı. Didim böylesi güzel bir etkinliği hak ediyor. Egenin en güzel sahil kasabalarından biri olan Didim son yılların gözde tatil beldesi ile Optimist-Laser Türkiye Şampiyonası yarışlarında tanışmanız dileği ile Didim Altınkum'dan  görseller.